Sony este acuzată în Australia pentru că nu oferă rambursări PlayStation în unele cazuri

0
68

Competiția

australiană „Sony Europe, de asemenea, a spus consumatorilor că nu are obligația de a oferi rambursări, cu excepția cazului în care dezvoltatorul de jocuri a spus consumatorului că jocul a fost defectuos iremediabil sau dacă a autorizat o rambursare. declarația ACCC continuă. ACCC spune că aceste afirmații sunt „false sau înșelătoare”. În conformitate cu legislația australiană privind protecția consumatorilor, consumatorii au dreptul la o rambursare, reparație sau înlocuire „în cazul în care un produs este defect, deoarece nu este de o calitate acceptabilă, nu este potrivit pentru scop sau nu corespunde descrierilor făcute de întreprinderi, în funcție de gravitatea greșeala.”

Sony se confruntă cu această politică de rambursare, spune ACCC. „Noi susținem că Sony Europe a furnizat clienților lor informații false și înșelătoare despre drepturile pe care le au în legătură cu jocurile vândute prin PlayStation Store”, a afirmat președintele ACCC, Rod Sims, într-o declarație.

„Garanțiile pentru consumatori nu expiră după descărcarea unui produs digital așa cum am afirmat Sony Europe, spunând consumatorilor, iar rambursările trebuie să se facă sub forma unei plăți inițiale, cu excepția cazului în care un consumator alege să o primească în creditul magazinului.”

El

a adăugat: „Consumatorii care cumpără produse digitale online au exact aceleași drepturi ca și la un magazin fizic.

Potrivit comportamentului Sony Europe, este posibil ca consumatorii australieni să nu solicite rambursarea, înlocuirea sau repararea pentru un joc defect atunci când legea australiană a consumatorilor le-a dat dreptul să facă acest lucru „. În plus, ACCC declară că Sony Europe a făcut o declarație în octombrie 2017, conform căreia răspunderea sa de a oferi o rambursare pentru produsele defecte a fost „limitată”, dar ACCC spune că acest lucru nu este adevărat.

Conform legislației australiene privind protecția consumatorilor, toate întreprinderile care operează în Australia trebuie să se conformeze.

the

Acesta

este același argument pe care ACCC la folosit împotriva companiei Valve în legătură cu politica de rambursare a acestei companii.

Valve a plătit o amendă de 3 milioane de dolari în legătură cu campania ACCC, iar un anunț este postat acum pe magazinul australian Steam, care descrie politica de rambursare.

„Indiferent de locul în care o companie își are sediul, dacă se vinde consumatorilor australieni, se aplică legea australiană a consumatorilor”, a spus Sims.

ACCC

solicită Sony să facă bine pentru consumatori cu „pedepse pecuniare, ordonanțe, declarații, corecții și costuri”. Puteți citi reclamația completă împotriva Sony aici pe site-ul ACCC [PDF]. Această acțiune vine în mijlocul zvonurilor lansate de Sony de a anunța oficial PlayStation 5.

a declarat ACCC într-o declarație