Disney poate opri filmarea în Georgia dacă legea avortului ia efect

0
54

În

urma anunțului făcut de Netflix că nu va mai lua în considerare filmarea în Georgia dacă legea statului de avort are efect, Disney a cântărit și acum.

CEO-ul Bob Iger a declarat pentru Reuters că Disney va renunța probabil la operațiunile sale în Georgia, dacă legea va intra în vigoare în 2020 așa cum este programat.

El a spus că ar fi „foarte dificil” să păstreze filmările acolo dacă se întâmplă acest lucru.

„Cred

că mulți oameni care lucrează pentru noi nu vor să muncească acolo și va trebui să ne ținem seama de dorințele lor în acest sens”, a spus el.

„Nu văd cum este practic pentru noi să continuăm să tragem acolo”, dacă legea intră în vigoare, a spus Iger.

Disney a filmat câteva din cele mai mari filme din Georgia, printre care Black Panther, Avengers: Endgame și alte juggernauturi de la box-office-ul Marvel.

no

Iger

a menționat, de asemenea, că se așteaptă ca legea avortului din Georgia să fie contestată în instanță. „Chiar acum îl urmărim foarte atent”, a spus Iger. Șeful Netflix, Ted Sarandos, a declarat la începutul acestei săptămâni că gigantul streaming din spatele spectacolelor precum Stranger Things și Ozark își vor „regândi” operațiunile în Georgia dacă legea avortului va intra în vigoare.

Georgia este un loc popular pentru producțiile cinematografice și de televiziune, cu o producție de 455 de reportaje care au avut loc doar în 2018.

Statul este popular datorită creditelor fiscale pe care le oferă, printre altele. În timp ce Netflix și Disney se retrag până când vor apărea mai multe detalii, regizorul Reed Morano, directorul povestitorului, a declarat recent că nu va filma un nou spectacol în Georgia din cauza legii avortului.

Comedia

Kristen Wiig Barb și Star Go to Vista Del Mar, de asemenea, a anunțat recent că nu va filma în Georgia așa cum a fost planificată din cauza legii. În plus, JJ Abrams și Jordan Peele au declarat că vor dona profituri de la un nou spectacol de filmare HBO din Georgia către organizații care luptă împotriva legii avortului din Georgia.

nu mai filmează în Georgia